4M Mediation en Bemiddeling

Bruggenbouwer

Zakelijke mediation en bemiddeling

4M Mediation en Bemiddeling is de poot van 4M Advies die zich richt op het voorkomen en oplossen van conflicten in de zakelijke sfeer. Hierbij zijn bijvoorbeeld bewoners, overheden, bedrijven en instellingen cliënt. Typisch gaat het over (potentiële) conflicten tussen partijen die toch op een of andere manier met elkaar verder moeten. Dan lijkt een gang naar de rechter de eerst aangewezen weg. Met mediation of bemiddeling kan een oplossing worden gevonden door de belanghebbenden die beter voldoet aan hun wensen en de relatie niet verder beschadigt.

Verschil tussen mediation en bemiddeling

Mediation is het proces waarbij een onafhankelijke mediator het proces stuurt tussen de deelnemers. Traditioneel draagt de mediator niet bij aan het vinden van een oplossing, dat moeten de deelnemers zelf doen. Bij bemiddeling is dat wat vrijer en kan de bemiddelaar zelf voorstellen doen of ideeën aandragen. De scheidslijn is niet scherp. Maar altijd blijft degene die het proces leidt onafhankelijk en onpartijdig.

Zakelijk?

Jeroen Bartels opereert als mediator of bemiddelaar in situaties waarbij een zakelijke component aanwezig is. Hierbij speelt geld altijd een rol, maar is de relatie tussen deelnemers ook belangrijk. Het er samen uit willen komen is uitgangspunt. Daarbij moeten de deelnemers zich een beeld vormen van wat hun minimum onderhandelingsresultaat is. 'Waar kan ik nog mee akkoord gaan'. Bartels probeert dan de brug te slaan tussen de deelnemers om tot een oplossing in de vorm van een overeenkomst te komen.

Achtergrond

Jeroen Bartels is sinds de oprichting lid van de Stichting Mediation in Milieu en Ruimtelijke Ordening en is hij momenteel voorzitter van de Vereniging Bouwmediators. Daarnaast is hij actief in de groep Beleidsbemiddeling. Kijk ook op de website van 4M Advies.

Contact

Als u meer wilt weten, neem dan vrijblijvend contact op per mail: jbartels@4madvies.nl of telefonisch 0653393138.